AlsFærgen: Bøjden-Fynshav – færge mellem Fyn og Als

Færgenruten mellem Bøjden på Sydfyn og Fynshav på Als er et oplagt pusterum, hvis du skal fra Fyn og til Sønderborg eller Als – eller videre mod Tyskland. Så kan du slippe for turen op over Lillebæltsbroen, og spare en times kørsel. Færgeruten fra Bøjden til Fynshav er en del af Hovedvej 8 fra Nyborg via Faaborg til Als og Tønder.

 
Det er den nyrenoverede færge Fynshav med plads til 96 personbiler, der sejler mellem Bøjden på Sydfyn og Fynshav på Als. Færgen blev indsat i marts 2015, og har tidligere sejlet mellem Jylland og Samsø under navnet Kyholm. Ud over nyrenoverede passagerfaciliteter kan man som passager også glæde sig over gratis wifi ombord, når man sejler mellem Bøjden og Fynshav.

Der er afgang hver anden time i dagtimerne fra Bøjden og Fynshav. I højsæsonen i juni, juli og august sejles der med to færger på ruten, således at der er afgang hver hele time fra både Bøjden på Fyn og Fynshav på Als. Her supplerer den ene af de oprindelige færger, Frigg Sydfyen, den nye færge Fynshav. Overfartstiden er 50 minutter.

AlsFærgen er en del af det danske rederi Færgen, der overtog Bøjden-Fynshav ruten fra Scandlines i 2008. I dag er det således AlsFærgen, der står for sejladsen over Lillebælt mellem Bøjden og Fynshav.

AlsFærgen: Bøjden – Fynshav
Sejltid: 50 minutter
Mødetid: Senest 15 minutter før afgang

 
Af Henrik Lange, Highways.dk