Samsø Rederi: Hou-Sælvig – færger fra Jylland til Samsø

Pr. 1. oktober 2014 overtog det kommunalt ejede Samsø Rederi færgeruten Hou-Samsø fra SamsøFærgen. Rederiet har en nybygget færge på vej til ruten, men indtil havnene i Hou og Sælvig er gjort store nok til den nye færge, sejler man med færgen Ane-Læsø, som kun har begrænset plads. Derfor er pladsreservation nødvendig på ruten. Overfartstiden fra Hou til Sælvig er 1 time og 15 minutter. Der er seks daglige afgange begge veje.

Book færgebillet fra Hou til Samsø
Pakkerejser med færge, ophold og oplevelser på Samsø

I forbindelse med at Samsø Rederi har overtaget Hou-Sælvig ruten pr. 1. oktober 2014, har fartplanen også ændret sig. Der er typisk seks daglige afgange året rundt fra Hou i Østjylland til Sælvig på Samsø. Første afgang er kl. 6.35 og herefter er der afgang kl. 9.45, kl. 12.55, kl. 16.05, kl. 19.15 og kl. 22.25.

På lørdage og søndage i vinterhalvåret sejles den tidlige afgang kl. 6.35 ikke. Afgangstiderne justeres igen, når den nye færge indsættes, hvilket man forventer sker omkring den 1. december 2014.

Det kommunale Samsø Rederi sejler hele året rundt på ruten mellem Hou og Samsø, mens SamsøFærgen sejler på ruten mellem Kalundborg og Samsø. Om sommeren og især omkring Samsø Festival i juli er det klogt at reservere plads på forhånd.

Færgen på Hou-Samsø ruten er altså indtil videre Ane-Læsø, som også tidligere har sejlet mellem Jylland og Samsø under navnet Vesborg. Den nye færge M/F Samsø vil kunne klare turen på en time mod 1 time og 15 minutter med Ane-Læsø.

Samsø Rederi
Havnegade, Hou
8300 Odder

Samsø Rederi: Hou-Samsø
Hou – Sælvig, Samsø
Sejltid: 1 time 15 minutter
Mødetid: 10 minutter før afgang
OBS: Reservation er påkrævet indtil 1. december 2014!

Book færgebillet fra Hou til Samsø
Pakkerejser med færge, ophold og oplevelser på Samsø

Pladsreservation pr. telefon:
Telefon: 70 22 59 00

Andre færger til Samsø:
Kalundborg – Kolby Kås, Samsø

Af Henrik Lange, Highways.dk