LangelandsFærgen: Spodsbjerg-Tårs – færger til Lolland

Færgeruten mellem Spodsbjerg på Langland og Tårs på Lolland fik i 2012 et markant løft, da de to færger M/F Langeland og M/F Lollland blev indsat mellem Spodsbjerg og Tårs. De nye søsterfærger har øget kapaciteten mellem Langeland og Lolland med 142 procent i forhold til hvor mange biler og passagerer de gamle færger kunne rumme. De to nye færger har plads til 122 biler og 600 passagerer pr. afgang.

 
Med indsættelsen af de nye færger er det blevet betydeligt lettere få plads ombord, selvom man møder op uden en pladsreservation. Dermed er færgen mellem Spodsbjerg-Tårs i højere grad et alternativ til turen over Storebæltsbroen, hvis man skal fra den ene del af det sydlige Danmark til den anden.

Der sejles i timedrift på Tårs-Spodsbjerg ruten. Der er afgang på minuttal 15 fra både Tårs og Spodsbjerg fra tidlig morgen til hen på aftenen. Overfartstiden er cirka 45 minutter.

Indsættelsen af de to nye færger på ruten har givet Tårs-Spodsbjerg overfarten er så markant kapacitetsløft, at rederiet satte rekord i antal overførte personer og køretøjer den 20. juli 2013. Her krydsede ikke færre end 5.186 personer og 1.563 biler farvandet mellem Lolland og Langeland.

LangelandsFærgen: Spodsbjerg – Tårs
Sejltid: 45 minutter
Mødetid: Senest 15 minutter før afgang

LangelandsFærgens færgeleje på Langeland
Spodsbjergvej 351
Spodsbjerg Færgehavn
5900 Rudkøbing

 
Af Henrik Lange, Highways.dk