BornholmerFærgen: Ystad-Rønne – færger til Bornholm

Der benyttes både hurtigfærger og almindelige færger på BornholmerFærgens rute mellem Ystad og Rønne på Bornholm. Hurtigfærgerne Leonora Christina og Villum Clausen sejler på ruten hele året, og suppleres af den konventionelle færge Poul Anker. Turen til Bornholm tager 1 time og 15 minutter med hurtigfærgerne, mens Poul Anker er 2 timer og 30 minutter om turen. Der er afgang op til otte gange i døgnet i højsæsonen om sommeren.

 
Ruten mellem Ystad og Rønne er den hurtigste og måde at komme til Bornholm på – med mindre du flyver. Skal du ikke have bil med, kan du hoppe du på intercitytoget fra København H til Ystad – eller tage hurtigbuslinie 866 – begge dele tager cirka tre timer. I juni 2011 indsatte BornholmerFærgen en helt nybygget hurtigfærge på Ystad-Rønne ruten, den australsk byggede hurtigfærge Leonora Christina.

Afgangstider Ystad-Rønne:
Der er afgang fra Ystad til Rønne flere gange dagligt, men tidspunkterne ændrer sig i forhold til højsæson og lavsæson. Afgangstider oplyses ved online booking. Der sejles med hurtigfærger mellem Ystad og Rønne hele året rundt, og kun i hårdt vejr må hurtigfærgerne opgive at sejle over Østersøen. BornholmerFærgen sejler også fra Køge til Rønne

BornholmerFærgen: Ystad, Sverige – Rønne, Bornholm:
Sejltid: 1 time 15 minutter (hurtigfærge) eller
Sejltid: 2 timer 30 minutter (almindelig færge)
Mødetid: Senest 10 minutter før afgang

 
Hoteller og overnatning på Bornholm

Andre færgeruter til Bornholm:
Køge-Rønne færgen

Af Henrik Lange, Highways.dk