Henne Kirkeby Kro er en oplevelse, man rejser efter

Fra haven til maven. Det er mottoet for Henne Kirkeby Kro, og det skal tages helt bogstaveligt. På Henne Kirkeby Kro er maden, lokalerne, omgivelserne og naturen en buket af rige sanseoplevelser. Og med kun 12 værelser på kroen, der til gengæld er individuelt indrettet med alt hvad hjertet klan begære af luksus, er Henne Kirkeby Kro i sandhed en oplevelse ud over det sædvanlige helt ude ved Vesterhavet.

Kroophold i deluxe segmentet
Det burde ikke kunne lade sig gøre at skabe et spisehus af ypperste kvalitet helt derude, hvor man næsten dypper tæerne i Vesterhavet. Men det er lykkedes for Den tidligere ejer af LM Glasfiber og nuværende milliardær Flemming Skoubo, som har overtaget Henne Kirkeby Kro fra den forrige ejer Hans Beck Thomsen.

I forbindelse med overtagelsen har Henne Kirkeby Kro fået en gevaldig overhaling, så den nu er en af landets absolut mest luksuriøse og spændende kroer. Renoveringen har betydet, at kroens berømte køkkenhave er lagt helt om, så den bedre passer til det nye koncept, der er bygget et anneks med luksuriøse værelser og overalt hvor man retter blikket møder man B&O anlæg, fjernsyn og andre smart designede dingenoter, der er skabt til at gøre livet behageligere.

Et af Danmarks ypperste spisesteder
Alle gourmeter kan dog glæde sig over, at det nye look ikke betyder, at der er skåret i ambitionerne om, at Henne Kirkeby Kro skal være et af landets bedste spisesteder. Derfor har man ansat Årets Kok 2009, Allan Poulsen, som viderefører de stolte traditioner for enkel men yderst delikat mad, som Henne Kirkeby Kro under Hans Beck Thomsens ledelse blev kendt for. Retterne er inspireret af kroens beliggenhed ved Vesterhavet, tæt på heden – både den opdyrkede og den vilde, hvor man henter vildt og masser af rodfrugter.

I det hele taget er Henne Kirkeby Kro et fornem eksponent for det nordiske køkken, som de senere år har gået sin sejrsgang over hele verden.

Fem luksusværelser lidt ud over det sædvanlige
Det samlede indtryk af et ophold på Henne Kirkeby kro er usædvanlig afslappende og luksuspræget. Man er langt fra alfarvej, tæt på havet og himmelen, samtidig med at man befinder sig i et kulinarisk knudepunkt, hvor traditionelle retter med et twist mødes med helt nye og spændende smagsoplevelser på et niveau, det er værd at køre efter – også selv om man skal helt ud til strandkanten i Vestjylland.

Henne Kirkeby Kro har kun 12 værelser, til gengæld er hvert værelse individuelt indrettet med alt i luksus. Det er værelser, der giver begrebet kroophold en helt ny dimension. Priserne starter ved 1.475 kr. (2013) for en overnatning med morgenmad for to personer. Man har netop åbnet en nye værelsesfløj i juni 2013, så man nu har i alt 12 værelser mod tidligere kun 5 værelser. Men det er stadig en selvfølge at reservere på forhånd. Bemærk i øvrigt, at Henne Kirkeby Kro kun er åben fra onsdag til søndag.

Overnatning og middage på Henne Kirkeby Kro reserveres på www.hennekirkebykro.dk

Af Jakob Fallhof, Freelancejournalist
Foto: Henne Kirkeby Kro