Hoteller i Danmark: Nationale og internationale hotelkæder

Hoteller i København
Hoteller i Århus
Hoteller i Odense
Hoteller i Aalborg

Scandic Hotels
Scandic har godt 20 hoteller over hele Danmark, og er kendt som den økonomiske og familievenlige hotelkæde. Scandic har dog ekspanderet voldsomt de seneste par år, og har nu også fået et par luksushoteller med i kæden. Det gælder fx Palace Hotel på Rådhuspladsen og Front Hotel i Nyhavn. Hertil kommer Scandic Webers på Vesterbro, Scandic Copenhagen (det tidligere Sheraton ved søerne), og det forholdsvis nye Scandic Sydhavnen.

Desuden har Scandic hoteller i Esbjerg, Frederikshavn, Glostrup, Herning, Horsens, Hvidovre, Kolding, Lyngby, Odense, Ringsted, Roskilde, Silkeborg, Sønderborg, Vejle, Aalborg samt tre hoteller i Århus – Scandic Plaza midt i Århus, Scandic Århus Vest i Brabrand og det nybyggede Scandic Århus City.

Comwell
Med 12 hoteller over hele Danmark er Comwell en af de mellemstore danske hotelkæder. Comwell retter sig især mod forretningssegmentet og har specialiseret sig i konferencer, men er også kendt for sine spa- og wellness-afdelinger. Flagskibet er Comwell Bella Sky – det nye designerhotel med de “skæve” hoteltårne lige ved Bella Center.

Comwell har også hoteller i bl.a. Helsingør, Holte, Kolding, Korsør, Rebild Bakker, Roskilde, Sorø, Sønderborg, Vejle og Aalborg. Desuden har Comwell hele to hoteller i Middelfart – Comwell Middelfart ved motorvejen og det luksuriøse og femstjernede Comwell KongebroGården lige ned til Lillebælt, som Comwell overtog driften af i 2011.

Comwells to nyeste hoteller i Danmark omfatter dels det helt nybyggede hotel Comwell Aarhus ikke langt fra Europaplads midt i Århus, samt det nye Comwell Køge Strand.

First Hotels
First Hotels har 12 hoteller i Danmark og har droslet sine aktiviteter noget ned i 2013. Kædens tidligere flagskib, det femstjernede Hotel Skt. Petri i det gamle Daells Varehus i Fiolstræde i det indre København er overtaget af Choice Hotels, som også har overtaget ejerskabet af det tidligere First Hotel Vesterbro på Vesterbrogade.

First har dog stadig fem hoteller i København, blandt dem First Hotel Kong Frederik på Vester Voldgade, First Hotel Twentyseven i det indre København, lejlighedshotellet First Hotel G Suites og det nybyggede luksushotel First Hotel Copenhagen placeret i Sydhavnen.

Udenfor København er First i dag repræsenteret i Vedbæk, Høje Taastrup, Århus samt First Hotel Europa i Aalborg. First’s oprindelige hoteller vest for Storebælt omfatter First Hotel Grand Odense, First Hotel Kolding og det relativt nye First Hotel Aalborg med udsigten over Limfjorden.

Radisson Blu – tidligere Radisson SAS
Forretnings- og luksussegmentet er den klare målgruppe for Radisson Blu hotellerne, der nu har udskiftet det velkendte SAS-logo med et tilsvarende “Blu”-logo. SAS har i flere år ikke haft noget med driften af hotelkæden at gøre, der blev solgt fra for flere år siden.

Radisson Blu har otte hoteller i Danmark, heraf tre i København: Kronjuvelen er det klassiske Radisson Royal Hotel i det velkendte Arne Jacobsen-højhus lige ved Hovedbanegården. Hertil kommer Radisson Scandinavia på Amager med Casino Copenhagen og Radisson Falconer på Frederiksberg. Uden for København har Radisson Blu hoteller i Rønne på Bornholm, Aalborg, Silkeborg, Århus og Odense. Radisson har også et hotel i Malmø.

Radisson Blu har hoteller i eget navn hele Europa samt dele af Asien og visse steder i Afrika. I Nord- og Sydamerika opererer kæden hovedsageligt under brands som Park Inn og Country Inn – og i nogle enkelte byer som Radisson Blu.

Best Western
Best Western har de senere år fået adskillige nye hoteller i Danmark med i hotelkeæden. Best Western hotellerne er individuelt drevne hoteller, som markedsføres internationalt under navnet Best Western. I Danmark er 22 hoteller (2014) med i Best Western-samarbejdet, og de omfatter bl.a. Kryb-i-ly Kro ved Kolding og Torvehallerne i Vejle samt hoteller i en lang række mellemstore jyske provinsbyer.

Best Western er bl.a. repræsenteret i Fredericia, Frederikshavn, Herning, Holstebro, Kolding, Odense, Skive, Svendborg, Viborg, Aabenraa og Aalborg. Hotel Kronjylland i Randers er det eneste hotel blandt Best Western hotellerne i Danmark, der opnået klassificeringen Best Western Plus.

Cab Inn hotellerne
Det føles lidt som at bo i en kahyt på Oslo færgen, når du overnatter på et af Cab Inn’s hotelværelser. Lavpriskæden sætter da også en ære i at dyrke den maritime stil, og du kan fx vælge mellem værelsesklasserne economy, standard, commadore, captains class, m.fl.

Cab Inn’s motto er “Sleep Cheap in Luxery”, og kæden har 8 hoteller i Danmarks fem største byer Esbjerg, Odense, Århus og Aalborg – fire af Cab Inn’s hoteller ligger i København, bl.a. det nybyggede Cab Inn Metro i Ørestad, der med sine 710 værelser er Danmarks største hotel målt på værelser – og tegnet af arkitekten Daniel Libeskind.

Zleep Hotels
Z for at zzzzove er blevet logoet for den anden lavpris hotelkæde i Danmark, Zleep Hotels. Zleep Hotels har fem hoteller i Danmark i Ballerup, Billund Lufthavn (tæt ved lufthavnsterminalen) og i Ishøj.

Hertil kommer to hoteller i København: I 2011 ovetog Zleep Hotells og driften af Hotel Astoria ved Hovedbanegården i København, da hotellet genåbnede efter en stor renovering. Desuden drive Zleep Hotels Hotel Centrum på Vesterbro. Der findes også et Zleep Hotel i Hamburg i Tyskland ved Reeperbahn-kvarteret.

Zleep Hotels tilbyder overnatning på enkle værelser, typisk lidt større end værelserne hos konkurrenten Cab Inn. Morgenmad er ikke med i overnatningsprisen, men kan tilkøbes. Ud over værelser har Zleep Hotels også en kombineret opholdsstue og morgenmadsrestaurant, men ellers ingen andre faciliteter. Der er ikke telefon eller minibar på værelset.

Zleeps koncept går ud på, at jo tidligere du booker dit værelse, desto større er rabatten. Booker og betaler du i god tid, starter priserne ved 399 kroner pr. nat for et enkeltværelse (2014). Det er den pris, Zleep Hotels kalder BestPrice, og her kan bookingen ikke annulleres. Normalpriserne, som Zleep kalder FlexPrice, starter ved 499 kr. Her betaler du ikke, før du kommer frem til hotellet. Tidligere kunne man overnatte for helt ned til 199 kroner hos Zleep Hotels, hvis man var tidligt ude, men de tider er forbi.

Marriott og Hilton
Både Mariott og Hilton har hver deres luksushotel i København og begge hoteller slog dørene op i 2001. Marriott åbnede deres nybyggede hotel på Kalvebod Brygge ved den nye havnefront – Hilton åbnede deres meget roste luksushotel Hilton Copenhagen Airport i Københavns Lufthavn, lige overfor Terminal 3 – tæt ved metroens endestation.

Arp-Hansen Hotel Group
Med 11 markante hoteller i København er Arp-Hansen Hotel Group den største spiller blandt hotellerne i København. Arp-Hansen familiens 11 hoteller omfatter bl.a. det klassiske Phoenix i Bredgade, The Square på Rådhuspladsen, Grand Hotel ved Hovedbanegården, Imperial ved Vesterport,
71 Nyhavn Hotel i Nyhavn og det relativt nye Copenhagen Island på Kalvebod Brygge ved Fisketorvets Shoppingcenter.

Senest har Arp-Hansen opført det nye lavpris hotel WakeUp Copenhagen ved Hovedbanegården og som nærmeste nabo ligger det nybyggede Tivoli Hotel fra 2011, som Arp-Hansen gruppen driver i samarbejde med Tivoli.

Tilbud: Ophold på Copenhagen Island i 3 dage fra 999 kr.
Tilbud: Ophold på Tivoli Hotel i 3 dage fra 1.199 kr.

Boutique hoteller i Danmark
Betegnelsen “boutique hoteller” dækker over individuelle hoteller, hvor livsstil og design er vigtigt. Desuden vil du ofte kunne købe en del af hotellets sortiment med hjem – lige fra restaurantens vin til parfume og håndklæder på værelserne.

Der findes efterhånden flere boutique hoteller i Danmark. De mest iøjnefaldende ligger i København, og flere af dem står uden for de store kæder. Det gælder fx det totalrenoverede
Axel Guldsmeden i Helgolandsgade på Vesterbro og Avenue Hotel på Åboulevarden. Der findes også et Hotel Guldsmeden i Århus, der ligger i Guldsmedegade.

Kroferie? Læs meget mere om Danmarks kroer i artiklen Kroer i Danmark og dansk krokultur
Du kan booke hotelværelser centralt via Visit Denmark’s hotel-søgemaskine på www.touristonline.dk

Bed and breakfast
Den engelske tradition med bed and breakfast hos private er forlængst kommet til Danmark. Som navnet antyder får du i mange tilfælde både seng og morgenmad, men variationerne er lige så mange, som der er bed and breakfast-udbydere. Den danske portal Cosy Denmark er et fint sted at finde bed and breakfast-inspiration www.cosydenmark.dk. Du kan også få et overblik over nogle af de danske bed and breakfast-lokaliteter på www.bedandbreakfast.dk

Camping i Danmark
Danske campingpladser er ikke længere “bare” en græsplæne, et fælleskøkken og nogle bade- og toiletbygninger. Mange af pladserne tilbyder også udlejning af campinghytter, flere af dem med bad og toilet. Det gælder fx flere af Dansk Camping Unions og FDM Campings pladser rundt om i landet. Læs mere om campingpladser i Danmark og faciliteter på campingportalerne Campingferie.dk eller CampingDanmark.dk

Hoteller i København
Hoteller i Århus
Hoteller i Odense
Hoteller i Aalborg

Af Henrik Lange, Highways.dk

Comments

  1. Supplering til bed and breakfast:
    Vi har – mener vi selv – Danmarks smukkeste og dejligste bed and breakfast Hillerød, Nordsjælland. Besøg os næste gang i er på tur i danmark :) http://www.sovdejligt.dk

  2. Mike Morgan says:

    Ja, disse er nogle af de bedste hotelkæder i Danmark. Jeg vil gerne foreslå dig at tilføje endnu en hotelkæde i Danmark. Helnan gruppen. Det en af ​​de bedste hotelkæder i Danmark efter min mening. Jeg har besøgt Helnan Hotel under min tur i Aalborg, hvor jeg opholdt mig der i 3 dage, og det var en god oplevelse :)

    • Tak for tippet om Helnan hotellerne. Jeg har ikke haft lejlighed til selv at besøge nogen af kædens hoteller, men tak for tippet. Jeg vil overveje at tilføje Helnan hotellerne, når jeg lige har en anledning til at kigge nærmere på Helnan gruppens hoteller i Danmark.