Hvalpsund Færgekro blander traditioner og fornyelse

Hvalpsund Færgekro byder på ro, dejlig mad, skønne værelser og en fantastisk udsigt over Limfjorden. Om sommeren har du udsigt til en palmestrand ved Limfjordens bredder, og er du mere til en god frokost med en snaps, har Hvalpsund Færgekro et helt specielt forhold til netop snapse. Når du skal hjem igen, kan du tage færgen, der sejler over Limfjorden fra Hvalpsund til Sundsøre i Salling.

Book overnatning på Hvalpsund Færgekro

Kongeligt priviligeret kro med lang historie
Som mange af de danske kroer, kan Hvalpsund Færgekro se tilbage på en århundredelang historie, som ifølge de lokalehistoriske eksperter begyndte, da krostuen slog dørene op for første gang i 1532.

Den kro, man indlogerer sig på i dag er fra 1913, hvor den daværende krovært Christian Holm byggede kroen op på ny. Da han gik på pension overtog sønnen Hvalpsund Færgekro, og sådan er det gået generation efter generation lige til i dag, hvor kroværten Peder Holm Pedersen er femte generation, der tager imod gæster.

Udsigt til palmestrand ved Limfjordens bredder
Som gæst på Hvalpsund Færgekro får man valuta for pengene. Kroen har 28 store og flotte værelser, som alle er udstyret med bad, toilet, tv, telefon og trådløst internet. Men det bedste er den fantastiske udsigt over Limfjorden.

Hvalpsund Færgekro ligger et stenkast fra Limfjordens palmestrand, hvor 90 palmer skaber sydlandsk stemning på den hvide sandstrand. Det ligefrem skriger efter en strandstol og en Piña Colada.

Godt, solidt dansk krokøkken
Køkkenet på Hvalpsund Færgekro hører til blandt de traditionelle krokøkkener. Her får man god, veltilberedt uden for mange dikkedarer. Man kan kort sagt være sikker på at, man kan spise sig mæt i de veltilberedte retter, som stammer fra det klassiske franske og danske køkken. Filosofien bag maden er, at gode råvarer, kærlig tilberedning og modet til at give de klassiske retter et tvist, skaber spiseoplevelser af høj klasse.

Hvalpsund Færgekro ligger på den såkaldte Snapserute, et samarbejde mellem en række kroer og hoteller rundt om Limfjorden. Der er derfor garanti for, at udvalget af snapse er ganske stort, hvis du ønsker at få en lille en til din frokost, når du kommer til Hvalpsund Færgekro.

Du kan tage færgen til Hvalpsund
Området omkring Hvalpsund Færgekro byder på en lang række seværdigheder. Eksempelvis Stenaldercenteret Ertebølle, som giver et indblik i jæger-samler kulturen for 7.000 år siden. Området blev verdensberømt efter National-museets udgravninger i 1890’erne, og lagde navn til Ertebøllekulturen og ikke mindst begrebet køkkenmødding, som i dag bruges af arkæologer i hele Europa.

Navnet Hvalpsund Færgekro skyldes i øvrigt, at kroen kun ligger et stenkast fra Hvalpsundfærgens færgeleje. Hvalpsundfærgen forbinder Sundsøre i Salling med Hvalpsund i Himmerland, og turen over sundet tager 10 minutter.

Book overnatning på Hvalpsund Færgekro

Af Jakob Fallhof, Freelancejournalist
Foto: Danske Kroer og Hoteller